Käytä järkeä pelastaaksesi sydämen

Pelastaa jonkun elämän vaatii sekä hermoja että empatiaa, mutta ennen kaikkea järkeä. Järkeä ymmärtää, mitä tehdä tilanteessa, jossa aika itse näyttää pysähtyvän. Tiedät, että sinä itse ja ainoastaan sinun toiminto päättää, näkeekö edessäsi oleva henkilö seuraavaa auringonnousua. Tällöin on tärkeää muistaa kaiken, mitä olet oppinut sydän-, keuhkosairauksista ja ensiavusta. Onnettomuus voi tapahtua milloin tahansa ja siksi ei koskaan ole syytä ettei hankkisi defibrillaattoria, et koskaan tiedä, milloin sinun on käytettävä tätä. Tämän sain kokea kun olin vierasluennolla erällä yrityksellä. Yritys mainitsematta, on jälleenmyyjä jolla on arkeen liittyviä tuotteita kun esimerkiksi pyöräteline ja niin edelleen. Mitä asiaa luentoni sisälsi, ei myöskään ole tärkeätä tämän tarinan kannalta (ehkä kirjoitan siitä myöhemmin). Luentosalissa yksi työntekijöistä kaatui silmieni edessä, ja ihmiset juoksivat auttamaan. Työntekijällä, ei ollut pulssia tai sydämenlyöntiä, yksi johtajista ryntäsi henkilökunnan huoneeseen, jossa oli defibrillaattori. Tämän avulla saimme sydämen käyntiin ja henkilö heräsi. Ambulanssi saapui vähän ajan päästä ja vei työntekijän sairaalaan. Jälkeenpäin minulle kerrottiin, että työntekijä oli toipunut kokonaan, jos emme olisi olleet nopeita sydämen käynnistysvaiheessa, se olisi voinut olla todella huonoa. Sen päivän jälkeen minulla on aina defibrillaattori mukana, kun matkustan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *